2016. december 4., vasárnap

Töltött oldalas

Vasárnap.
Egy kis lazulás. A család itthon a fiam Dani a saját szobájába bevonulva net-ezik. vagy épp a telefonjával játszik. Ez nála nem tudható...
A két kislány Jázmin és Réka játszanak a szobában. Néha-néha egy kisebb vita van köztük, de ma valahogy nyugodtak. Hetek óta az első családi vasárnap amit együtt töltünk. Szerintem ezt ők is megérzik....
Én a feleségemmel a konyhába beszorultunk. Főzőcskézünk együtt.
A feleségem (Zsuzsi) csirkehúslevest készített,  és rántott húst. sertésből és csirkemellből.
Én egy új étellel próbálkoztam meg, töltött sertésoldalas és töltött lapocka krumpliágyon.
Ezt egy kicsit bővebben is leírom.
A Sertést valamikor tavasz és nyár közt levágtuk kb 60 kilós volt. Ez olyan gyenge húsú és kevés az oldalason a szalonna és a hús réteg. Vagyis az oldalason rajta hagytunk mindent, hús és oldalas szalonnát meg persze a bőrt. Az egyik lapockát kibontottuk de a húst rajta hagytuk.
A fagyasztóból kivéve kiengesztelve, majd pácolva (utóbb kiderült 1,5-2 óra pácolás kevés).
A páclé: kevés olaj sertés pác-só, és sok-sok idő. nem a hús puhulásához kell az idő, hanem hogy a fűszer átjárja a teljes keresztmetszetet. a kevés idő a hús és a szalonna íztelenségét okozza.
Majd bevágni a csont és a hús közti részt töltéshez.
A pácolás közben a tölteléket elkészíthetjük, igazából fasírt alapanyagok egyéb zöld növényekkel, ki mit szeret tehet bele.
Ezt a masszát az oldalasba beletukmáljuk, nem kell félni nem folyik ki belőle és még le sem kell varrni a végeket. Mivel fiatal volt a sertés így nem fog sokat veszíteni a méretéből (nincs felfújva hízótáppal).
A tepsibe helyezzük a húsokat, természetesen kizsírozott tepsi. Majd kisebb krumplik félbevágva mellékerülnek. Alufóliával letakarjuk és kb 2-2,5 órán keresztül sütjük. Közben locsolgatjuk, és késsel vagy hústűvel ellenőrizzük a puhaságát.
Mink beirdaltuk és füstölt szalonnát tűzdeltünk bele plusz foghagymát szórtunk rá. Majd a páclé sűrűjét ráöntöttük.
A maradék olajban meg lehet sütni még egy kevéske krumplit mert a hús mellé sajnos nem sok fér.

A sült husika ha megpuhult akkor a fóliát le lehet szedni róla és akkor egy kevés paprikát és paradicsomot lehet rá karikázni. Esetleg még lehet hagymát is még szórni rá. Innentől már többször is rá kell figyelni és az alján lévő olaj és zsír keverékével öntözgetni.
 És így készre sütjük.
Hát a sok munka és várakozás meghozza a gyümölcsét. Nagyon finom étel lesz belőle :-)
Megterítve az asztalon igazi ünnepi ételnek is megfelelne.

Mindenkinek kívánok hozzá jó étvágyat.

A receptet bárki kipróbálhatja és meg is oszthatja, nincs levédve.



Sunday.With a little slack. The family home of his own son Daniel's room bevonulva net-settled. or just playing with your phone. It is not possible to know him ...The two little girls Jasmine and Reka play in the room. Sometimes a minor dispute between them, but somehow calm today. For weeks the first Sunday we spend with family. I think that they feel ....I was with my wife in the kitchen caught between. Informal meal together.Meat My wife (Susie) made chicken broth and fried. pork and chicken breast.I tried a new food, stuffed pork shoulder and stuffed potatoes on a bed of pages.I'll explain this in a little more detail.The Pigs were slaughtered sometime between spring and summer was about 60 kilos. It's flesh is weak and there is little hook on the side of the meat and fat layer. That is, we left everything on the rack page, meat and bacon-page and of course the skin. One shoulder but we opened the meat left on it.Kiengesztelve except the freezer and then pickled (later revealed little 1.5-2 hours marinating).The brine: pork marinade little oil, salt, and lots of time. the meat should not soften the time, but to make the seasoning penetrates the entire cross-section. A little while meat and bacon washiness causes.Then BEVAGNA part between the bone and the meat filling.During the curing of the prepared stuffing, actually meatloaf ingredients other green plants, it can do what it likes.This mass of pages beletukmáljuk not be afraid of not being out of it and it does not even have to sew the ends. Since he was young pigs so they will not lose a lot of size (not inflated hízótáppal).Place the roasting pan with the meat, of course greased baking sheet. Then smaller potatoes are cut in half next. Cover it with aluminum foil and bake for about 2-2.5 hours. Meanwhile locsolgatjuk and knife or needle, check the meat tenderness.Mink beirdaltuk tűzdeltünk bacon and onions in going into extra dispersed over it. Then the brine is poured over sűrűjét.The remaining oil can be even a little bit of baking potatoes because, unfortunately, many do not fit next to the meat.The fried soft sweetie if you can take it off the foil and then with a little pepper and tomatoes to him in a circle. Possibly you can even onions sprinkled on it. From this point on several occasions, it must be monitored and oil and grease on the bottom with a mixture of öntözgetni.

 
And so fry.Well, wait and take a lot of work to fruition. Very good food becomes :-)Reimbursed meet real festive food on the table as well.I wish everyone have a good meal.Anyone can try the recipe and you can share, there is no acknowledged.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése