2016. december 4., vasárnap

Meggy befőtt

Idei év második gyümölcse melyet téliesíteni szeretnénk. Ez a Meggy.
Mifelénk a következő képen téliesítjük.
A meggyet a rekeszekből egy edénybe helyezzük és átmossuk. A Hypót mellőzük mert az kifehéríti és össze fogjuk keverni a Köszmétével :-)

A mosás után jöhet a magozás. Persze ez nem kötelező de ha már a pálinka alapból is ki kell szedni mert cianidot tartalmaz (vagy valami hasonlót) Így ezt a sütemény kellékből is mellőzük.
Ez a művelet egy kicsit ragadós, de majd a filmnézés közben a kellemetlen mag válogatás és köpködéstől megszabadulhatunk most.
Ezek után a magozott megy két irányba mehet: befőttnek amit rögtön fel kell dolgozni vagy pálinkának ami ráér ilyen időben két három hét múlva kifőzni:-)




A következő a kimagozott termés befőttes üvegbe való helyezése. Elsőnek jól megpakoljuk és egy kicsit a talpát ütögetve belerázzuk a meggyet.
Majd üvegenként (500 ml) 3-4 kanál cukrot rakunk (édes lesz).
Vízzel feltöltjük majd a maradék helyet kitöltjük meggyel. Nem probléma ha tele van, az idő folyamán összemegy.

Ezek után a tetejére egy kis kanál hegyével rakunk tartósítót (itt jegyezném meg, hogy nem sóra gondolok).


És már csak a celofánt hiányzik és a kupak. Jól le kell zárni ha a kupak átfordulna akkor dobjuk ki rakjunk rá újat, mert a hibás kupak egy idő után romlott befőtthöz vezet.
Ha ezzel is végeztünk akkor egy nagy edényt veszünk elő és sorba belerakjuk az üvegeket. Mink papírral be szoktuk tekerni az üvegeket. Nem tudom miért ez már csak valószínű hogy megszokás.
Az edényt feltöltsük annyi vízzel, hogy az üvegeket 3/4-ig ellepje. Majd felforraljuk az egészet.
A kész befőtteket hagyjuk az edényben és várjuk meg míg kihűl. Ezután már lehet is a helyére rakni pincében vagy valami hideg kamrában.

Sok sikert mindenkinek hozzá.








the second is the fruit this year by téliesíteni want. It's a cherry.What kind of téliesítjük the following picture.The County of crates washed and placed in a container. Hypo is neglected because it whitens and together we will mix the Köszmétével :-)After washing, stoning to come. Of course, this is not mandatory but if you have to take out the brandy base because it contains cyanide (or something similar) Thus, this ignores the cake is kellékből.This action is a little sticky, but then when watching movies on the offensive core sorting and köpködéstől get rid of now.After that pitted the go can go in two directions: what preserves should be processed immediately or brandy availability during which time these two boiled three weeks :-)The following are pitted fruit into the jar. First well-packed and a bit of a sour belerázzuk feet tapping.Then, per bottle (500 ml) 3-4 spoons of sugar we put (be sweet).Water will fill the remaining space is filled with cherries. It is not a problem when filled, shrink over time. After that, the top tip of a teaspoon deposited on preservatives (to note it here that I do not mean salt) .And now only missing the cellophane and the cap. Tightly closed when you roll over the cap discard it contains some new, it deteriorated because of faulty caps leads preserves after a while.If this is done will we be in a large bowl and put the bottles into line. Mink paper we used to ride into the jars. I do not know why this is only likely to habit.The vessel recharge enough water to cover the bottles 3/4 to. Then boil it all.ready to leave the compote in the pan and wait until it cools down. Then you can also put in place a cold cellar or pantry.
Good luck to everyone.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése