2016. december 4., vasárnap

Paprikás krumpli nokedlivel bográcsban

Október.
Egy igen érdekes hónap. Az emberek várják is meg nem is. Azt mondjuk az ősz utolsó hónapja, de ez nem így van. Még ott van a November. Egy nemzeti ünnepet tartunk ebben a hónapban: okt. 23.
Évek óta ehhez a dátumhoz kötjük az év utolsó bográcsozását. Idén sikerült a szűk családot egy szép időben összehozni. Olyan rögtönzött meghívások voltak. Anyóséknak szinte csak megemlítettük, hogy főzőcskézünk. A sógoroméknak a Face-n üzentünk 22-én délután.
Az időjósok jó időt mondogattak. Napocskás kis széllel.

Megérkezett a várva várt péntek reggel. Mivel vendégek jönnek így az udvart rendbe kellett rakni. a bográcsozáshoz elő kellett készülni, a lángőrt kihelyezni 3 kis téglára, a bográcsállványt kiválasztani melyik lesz alkalmas a mai főzésre. És nem utolsó sorban a bogrács. Kicsit vagy a nagyot használjuk. Végül is a létszám megolvasása után a kisebb bográcsra (~10literes) voksoltam.
 A lángőrben egy kis papírt helyeztem majd fahaj, és akácfa. A könnyebb meggyulladás miatt még egy kis gázolajos  forgácsot is helyeztem a fa közé.
Majd jött az előkészület:
A menü: paprikás krumpli nokedlivel. A lényeges dolog ami elmaradhatatlan a sok-sok krumpli megpucolása és darabolása. Mink nem hosszúkásra vágjuk hanem közepes kockákra daraboljuk, így igazából csak enni kell nem kell a tányérban kergetni a krumplit darabolni. A feleségem addig megpucolta és feldarabolta a hagymát (így megúsztam a sírást), és a kolbászt.
Elkezdtük a főzést, melyet megelőz egy fél óra tűz nézegetés ( a jó parázs miatt). Zsírban a hagyma megdinsztelve, majd a pirospaprika az őrölt borssal pirítani.A krumplit beledobáltuk és felöntve vízzel hogy a krumplit ellepje kb 1-1,5 cm-rel.
Egy kevés főzés után házi darált erős paprikát tettünk bele, és ezután ízesítettük ételízesítővel (delikátot használunk). További forralás után jöhet a kistányéron lévő kenyér!! Ez az a pont amikor a tetejéről a szaftos zsírt kanállal rámerjük majd egy pindurkát megsózva csemegézünk.Utolsó forraláskor hideg vízzel felöntjük és a szeletekre vágott kolbászt beletettük.
Közben a Feleségem a gázon kiszaggatta és megfőzte a nokedlit. Mivel nem mindenki szereti ezt a fajta ételt egybefőzve.
Az idő jó volt, de sajnos csak a látszat. Hideg szél fújt ezért a lakásban terítettünk meg. A kis nappali miatt két részletben ebédeltünk.
Ez a nap jól sikerült csendes szűk családias légkörben telt. mindenki meg volt elégedve a kajával. Igazából nekünk szinte nem is maradt másnapra.




 


A recept egyszerű, mert nem kell kimérni semmit sem. Minden fűszer aránya kb és a kóstolgatás folyamatában derült ki.




October.A very interesting month. People are waiting for is not. We say in the last month of autumn, but it is not so. Even I have my November. We are a national celebration this month: October 23rdWe've been to this date connected Barbecue last year. This year, the small family managed to put together a nice time. It was so impromptu invitations. Anyóséknak almost only mentioned that informal meal. The Face Shop sógoroméknak the message was 22nd in the afternoon.The daily weather forecasts were saying good time. Napocskás little wind.Arriving at the highly anticipated Friday morning. As guests come together so that the court should order. the stewing pot had to prepare for the three small brick lángőrt outsource the bográcsállványt to choose which one will be suitable for today's cooking. And last but not least to the kettle. Use little or big. Finally, after a number of smaller cauldron megolvasása (~ 10literes) I voted.

 
The lángőrben paper and placed in a small wooden hair and acacia trees. Because of the lighter ignition gas a little too oily chips placed among the trees.Then came the preparation:The menu: potato stew with dumplings. The important thing is inevitable in lots of potatoes and cutting megpucolása. We are not elongated cut into medium cubes cut into it, so just do not really need to be on the plate to chase the potatoes cut. My wife and dismembered megpucolta until the onions (so I got away crying), and sausage.We started cooking, which was preceded by a half-hour fire review (because of the good brand). Fat megdinsztelve the onion, red pepper and ground pepper to the potatoes pirítani.A beledobáltuk and pouring water to cover the potatoes for about 1-1.5 cm.After a little home cooking minced hot peppers we did it, and then flavored ételízesítővel (delikátot used). After further boiling can come in small plate of bread !! This is the point where the top of the spoon of fat and juicy Ramer a wee megsózva csemegézünk.Utolsó brewing pour in cold water and put it into the sliced ​​sausage.Meanwhile, the wife of the gas and tore out the cooked dumplings. Since not everyone likes this kind of food cooked together.The weather was good, but unfortunately only for appearances. A cold wind was blowing so the apartment reimbursed. The small living room in two parts because we had lunch.This day is still well done on tight family atmosphere. Everyone was pleased with the food. In fact, he hardly left the next day.The recipe is easy because you do not have to weigh anything. Everything about the proportion of spices and found out the tasting process.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése