2016. december 4., vasárnap

Kertben a gaz égetése

Nálunk a kis településünkön egy határozatot hoztak. Egy héten csak két napon lehet gazt égetni a kertben. Ebből az egyik szombatra esik.
Sajnos az őszi égetéseknél az a probléma, hogy sokat esik az eső, reggelente párás nyirkos a terület. Nappal fúj a szél... Ezért szinte aznap reggel dől el, hogy lesz e égetés.
Sikeres nap kiválasztásakor és az időpontot is sikerült eltalálni, a kiterített ruhák beszedve (persze megszáradva). A lakás minden nyílászárója becsukva (már kezdett lehűlni az idő). Ezek után már lehetett is készülni a tüzelésre. Már csináltam hasonló dolgot a felkészüléshez. Méghozzá nyársaláskor. De sokan azt hiszik, hogy csak akkor lehet finomakat enni.
Megnyugtatok mindenkit, ilyenkor is lehet ételt készíteni.
Csak egy kis szalonna krumpli és hagyma kell hozzá.





Én most nem erőltettem túl a dolgokat és az előkészületeket. Mindenki a saját belátása szerint tehet bele egyéb dolgokat (kolbász sonka paprika paradicsom...).
Sajnos az idő rövidsége miatt csak erre telet.
A gaz elégetése után egy nagy kupac parázs marad vissza. Ezt általában széthúzzuk és lelocsoljuk. Na most nem így tettem. A nagy halom parázs tetejére rátettem a sütni valómat, majd kb 20-30 percenként megmozgattam alatta a parazsat. Kb. másfél óra alatt készre sült. Tányérra szedve már lehetett is fogyasztani





Szerintem egy őszi nyársalás helyett tökéletes. És ha több csomagot készítünk el akkor még vendégeket is meg tudunk hívni.
Mindenkinek kívánok hozzá jó étvágyat.














In our small towns there has been a decision. Only two days a week to burn weeds in the garden. For this one falls on a Saturday.Unfortunately, in the autumn with the firing of the problem is that much rain, misty morning in damp area. During the day the wind is blowing ... That's why almost be decided this morning that it will be this firing.When selecting successful day and time managed to hit the unfolded clothes happy to talk (of course dries). The apartment has all the doors and windows closed (already started to cool at the time). It has also been preparing to fire Afterwards. Have I done similar things to prepare. Even impaling. But many people think that only you can eat delicious ones.Reassuring everyone should still be to prepare food.Just a little bacon, potatoes and onions to be added.I just did not force things too and preparations. Everyone can make into other things (ham sausage peppers tomatoes ...) in their sole discretion.Unfortunately, due to time constraints only for winter.After gas burning a big pile of embers remains. This can usually pull it apart and lelocsoljuk. Now, I did not. A large pile of coals I put on top of the bake valómat, then waved for about 20-30 minutes under the embers. During approx. half an hour is already baked. Plate bullet had been too consumedI think instead of impaling a perfect autumn. And if you have a number of packages are prepared to guests also can call.I wish everyone have a good appetite.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése