2016. december 4., vasárnap

Barack befőtt

A befőttek elrakása folyatódik. Az aktuális gyümölcs az őszibarack.
Mink általában a 'gumi' barackot szoktuk venni és azt tesszük el télire. Könnyen lehet pucolni és főzés közben nem bomlik szét.
A kezdés a gyümölcs megmosása.  egyszerű tiszta vízben.
A barackok megpucolása és kimagozása után egy Nátrium-Benzoát -os  vízben pihentetjük. Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.

Egy nagy edényben szirupot készítünk. 15-16 kiló barackhoz 3-4 kiló cukort olvasztunk fel. Majd a meleg szirupba belerakjuk (ne öntsük mert visszafröccsen a szirup) a barack szeleteket. és felforraljuk a barackokat. Kb 30-45 perc.




Ezek után jöhet a várva várt pillanat. Üvegekbe tesszük a főztünket. Elsőnek a barackot helyezzük el az üvegekben, majd a szirupból töltsük fel. A tetejére egy késhegynyi tartósítót (Nátrium-Benzoát) tehetünk.
Majd egy fóliával lezárjuk. Mink kupakot is és fóliát is egyszerre használjuk.

Amikor ezzel kész vagyunk, egy pokrócba tekerjük bele az üvegeket, hogy szép lassan hűljenek vissza. Ez egy fél napot vesz igénybe. Majd a helyére rakva kipipálhatjuk a barack téliesítését is.
15-16 kiló barackból ~20 üveg befőtt lesz.
Mindenkinek kívánok hozzá szerencsét.





The stowage preserves persists. The actual fruit peaches.Mink are usually the 'rubber' we used to take peaches and do in the winter. Easy to peel and does not break apart during cooking.The start of the washing of fruit. Simple clean water.After apricots megpucolása stoning and a rest cent sodium benzoate in water. This is necessary to avoid a suntan gyümölcs.Egy large vessel syrup prepared. 15-16 kilo 3-4 kilo of apricots in melted sugar. Then we put it into the warm syrup (do not pour it back splashing the syrup) peach slices. boil and the peaches. After about 30-45 perc.Ezek comes the long-awaited moment. Főztünket put the jars. First place the peaches in the jars and syrup to make up. The top pinch of a preservative (sodium benzoate) tehetünk.Majd a foil seal. Mink cap and foil can also be used simultaneously.When this is done, we wrap it in a blanket of glass that slowly time to return back. It takes half a day. Then kipipálhatjuk putting in place the peach winterizing it.15-16 kilo of apricots ~ 20 bottles will be bottled.I wish everyone good luck.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése