Viszont egy jó ötlet tud lenni ha egy kis programmal fűszerezzük az összejöveteleket. Így már nem is a beszélgetés a lényeg.
Mi is ezt tettük amikor egy tárcsalapon való csirkefalatokra hívtuk össze a családot.
Persze mindig van olyan aki nem tud eljönni, de talán legközelebb lehetősége lesz.
A közelmúltban egyik szombaton egy jó nagy adag csirkehúst terveztünk megsütni. Az előkészületek a csirke bőrmentesítése és kicsontozásával kezdődőt. Mivel nem mindenki szereti a bőrt (köztük én sem).
Majd a sütés reggelén bepácoljuk a húsokat. Mink most csirkemell filét, felső csirkecombot, és csirke májat készítettünk elő a sütésre.
A fűszert most nem mink kevertük ki. Vagyis egy kicsit csaltunk, mert a boltban megvettük az előre kikevert fűszersókat. Ezt egy tálban összekevertük a húsokkal. Majd csak éppen meglocsoltuk olajjal.
Kb 5-6 órát állni érlelődni hagytuk. Addig a hagymát és a krumplit előkészítettük sütésre.
Majd miután elkezdődtek a vendégek megjelenni meggyújtottuk a tűzet. Ezt nem érdemes előbb elkezdeni sütni. Kb 25-30 perc alatt készre sülnek. És a vendégek előtt elkezdtük a tárcsára felhalmozni a krumplit mely középre kerül, és a húsokat a tárcsa szélén felsorakoztatni. Már maga a látvány megér mindent. Sok helyen nem a vendégek mellett készül az étel. Az nem lesz olyan közvetlen és szinte olyan mintha egy étterembe menne be enni.
És a tűz fölé helyezzük a megrakott tárcsákat.
Folyamatos odafigyeléssel és forgatással, locsolással készre sütjük a felhozatalt. kb 10 per sütés után a krumplit megszórjuk hagymával. Azért lényeges hogy ne egyszerre kerüljön bele mert a hagyma megéghet és keserű lesz.
A kész ételeket tányérra kiszedve az asztalra tesszük. Egy tárcsa nálunk 4-5 fő adagját teszi ki.
Mindenkinek kívánok hozzá jó étvágyat.
A part of family gatherings and conversations about the recent incidents of sharing with each other. However, the fast-paced world, everyone says that there is no time for anyone to deal with another problem. Share the pleasure, or the sorrow.However, it can be a good idea if you are a little spice to the program gatherings. That's not the point of the conversation.We did this when they dial into a wall plate of chicken are we called the family together.Of course, there is always one who can not come, but maybe next time will be allowed.
One recent Saturday, a big portion of chicken meat were designed to roast. The preparation of the chicken skin decontamination and boning begins. Because not everyone likes the skin (not including me).Then in the morning baking Marinade the meat. Now Mink chicken breast fillet, top chicken leg, chicken liver and prepared for roasting.The spice is not just stirring up mink. In other words, we can cheat a little bit, because the store bought pre-mixed seasoning. This is a platter of mixed meats. It was not until just watered oil.We stand for about 5-6 hours left to mature. In the meantime, onions and potatoes prepared for baking.
Then, after the visitors started to appear ignited the fire. You do not just want to start baking. Approximately 25-30 minutes are ready. And before the guests started to accumulate on the disc is placed in the middle of the potatoes and the meat on the edge of the disc muster. Even the sight itself is worth everything. In many places, the food is not made by the guests. That will not be a direct and almost as if it would go to a restaurant to eat.And place it over the fire in the loaded reels.Continuous care and turning, watering-fry the lineup. After baking for about 10 per Sprinkle the potatoes with onions. It is important not to get into it at once because the bulb may burn and become bitter.The finished dish out meals pleased we put on the table. A disc makes up our dose of 4-5 people.I wish everyone have a good appetite.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése