2016. december 4., vasárnap

szalonna sütés

Vasárnap délután egy kis szűk összejövetelt sikerült összehozni szalonna sütögetéshez.
Ilyen esték így nyári hétvégenként nem ritka. Szinte mindenki arra törekszik, hogy kint legyen egy kicsit és a nappali munka után pihengetve beszélgessen az elmúlt hét eseményeiről.
Ezt egy tűz mellet a legjobb.

Én már délután elkezdtem hozzá készülődni.
Alufóliába tekert ételeket sütöttem parázson.
Az előkészületek krumplipucolás hagymapucolás és egyéb alkatrészek darabolása.Sorban egymásra rétegezve krumpli karikák, hagymakarikák és paprikacsíkok. Ezután jöhet a szalonna csíkok. A tetejére lehet szeletelni kolbászt, vagy egyéb hasonló szalámifélét. A lényeg, hogy ne legyen vékony karika.


Ezek után a parázsba beletehetjük és csak várjuk a csodát. Viszont érdemes forgatni. Én sajnos nem forgattam így csak az egyik oldala sült meg rendesen. A többi része megfőtt. De azért így is finom volt.
A kis sült adagomhoz készítettem egy pirítós kenyeret. Itt jegyezném meg, hogy a nagy boltokban kapható hal sütögető rács pont tökéletes a kenyér megpirításához. A hétvégén el is megyek és veszek egyet magamnak.
A kész vacsora:








Mindenkinek kívánok legalább ilyen vasárnapi vacsorát.
Jó étvágyat.







On Sunday afternoon, a small gathering could bring together Folks BBQ bacon.In these summer evenings, so weekends are not uncommon. Almost everyone strives to get out there and have a little talk after the full-time pihengetve the last seven events.This is a fire next to the best.
I have started to prepare for the afternoon.Wrapped in aluminum foil dishes roasted on embers.Preparations krumplipucolás hagymapucolás and other parts darabolása.Sorban overlaid circles fries, onion rings and pepper strips. Then comes the bacon strips. The top can be sliced ​​sausage, salami or other similar kinds of. The point is not to be thin rings.After that, the coals into it, and we can just wait for a miracle. However, it should rotate. Unfortunately, I have not filmed so that only one side is destroyed properly. The rest of cooked. But it was so delicious.A small portion was made a toast my bread. Here to note that the big fish available in stores barbecue area perfect grid bread megpirításához. Over the weekend I go out and buy one for myself.The finished dinner:I wish everyone at least this Sunday's dinner.Enjoy your meal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése