2016. december 29., csütörtök

Kosárka

Karácsonyra az egyik süteményt a kosárkára tettük a voksot.
A sütemény hozzávalóit előkészítettük. Fél kiló lisztet összemorzsoltuk a 25 deka vajjal. Majd hozzáadtuk a a hat tojás sárgáját és 10 deka porcukrot. Keverés közben még beledolgoztuk a sütőport is.




Ezek után kinyújtjuk a tésztát kb 5 mm-re, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott formába egy kicsit belenyomkodjuk a tésztát. és egy nagy tepsire helyezzük




Ezek után ki hogy szokta. Most mi lekvárt tettünk az aljára.
Majd ezek után a hat tojás fehérjéhez hozzáadjuk a 30deka porcukrot. Habverővel elkeverjük, én kb 10-15 percig kevertem. Nem lesz kemény hab, de habos jellegű lesz. Majd hozzá kevertem a 30 deka darált diót, és 1 zacskó vaníliás cukrot. Ezeket már csak kanállal kevertem bele. ÉS ahogy szokták mondani ez a hab a tortán, vagyis mindegyik tetejére tettünk egy kis adagot. A trükk, hogy egy zacskó sarkát kivágtuk és rányomkodtuk a kosárkákra.
A sütőbe raktuk kb 200 °C 20-25 perc. És az eredmény a következő lett:
Készre sült a kosárka.
Miután egy keveset hűlt a kosarakból kiszedegettük őket egy tálcára. Sokan nem tesznek alá vajat. Ilyenkor viszont hasznos dolog. Nem ragad bele a tészta, sőt miután az alakja igen extrém a tisztítása is egyszerű mivel nincs beleragadt sütidarabok.
És végezetül a tetejét megszórhatjuk egy kis porcukorral.





Jó étvágyat hozzá mindenkinek.





For Christmas one cake at the basket voted damage.
The cake ingredients prepared. Half kilo of flour crushed 25 grams of butter. Then a solution of six grams of egg yolk and 10 icing sugar. While stirring, even beledolgoztuk baking powder can.Then the dough is rolled out to about 5 mm and cake chopper kiszaggatjuk. Buttered mold a little prod it into the dough. and place in a large baking tray Then out of the usual. Now what we jam the bottom. Then, after a six-egg protein 30deka add the icing sugar. Whisk mixed with my mixed for about 10-15 minutes. It will not be hard foam, but it will be frothy nature. Then I mixed in 30 grams of ground walnuts, and one bag of vanilla sugar. I had just been incorporated with a spoon. And as they say it is the icing on the cake, so we took a little on top of each dose. The trick is to cut out heels and a bag of rányomkodtuk kosárkákra.A we put in oven at 200 ° C for about 20-25 minutes. And the result was as follows:
Ready-fried in the basket.
Once cooled a little baskets of them took out a tray. Many people do not covered in butter. In this case, however, a useful thing. It does not stick to the dough, even after a very extreme form of cleaning is easy because there is no cookie pieces stuck.
And finally, sprinkle the top with a little powdered sugar.Bon appetit to everyone.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése